Локация
Perlstyle Studio
бул. Цар Борис III 262
София, България
Контакти
support@perlstyle.com
Тел: +359 878 88 43 46
Тел: +359 888 23 11 43
Back

Какво е CMS система?

perlstyle.studio

ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА CMS (СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО)

Какво е CMS?


CMS (система за управление на съдържанието) или на индонезийски език наречена система за управление на съдържанието е софтуер, който се използва за добавяне или манипулиране (промяна) на съдържанието на уебсайт.
Обикновено CMS се състои от 2 елемента, а именно

  • CMA (Приложение за управление на съдържанието)
  • CDA (заявление за доставка на съдържание)

CMA се използва за управление на съдържание слесно е и обикновено не се нуждаете от специални познания в езици за уеб програмиране като HTML, CSS, Javascript и PHP. докато CDA използва и събира информация, която преди това е добавена, изваждана или променяна от собственика на уебсайта, за да актуализира уебсайта.

CMS обикновено имат 2 изгледа, първоадминистраторски изглед, който служи за промяна на външния вид на мрежата, публикуване на статии или съдържание, както и за свързване към базата данни. в допълнение към изглед на администратор има и потребителски или преден изглед, който се появява при достъп до тях публично.

Изтънчеността и характеристиките на всяка CMSзависи от използваната CMS. Използването на системата на йерархията на потребителите, прилагана от CMS в техните права за достъп, варира значително в зависимост от съответната им CMS. Започвайки от нивото на достъп до потребители-членове, които могат да изпращат определени данни само под формата на коментари, след това редактори, които могат да изпращат статия / новини (за CMS, която предоставя това средство), до нивото на администраторите, които могат да изпълняват всички налични функции.

CMS, който често се използва:

  • Joomla
  • WordPress
  • Plone
  • VBulletin
  • Moodle
  • OpenCart
  • PrestaShop

Точно като linux, който е безплатен и отворен код, CMS също бързо се разраства, защото има активна общност. с помощта на CMS, ние трябва да знаем само основите на уеб програмирането. защото всички функции са достъпни и не по-малко от мрежата, направена от страхотен уеб разработчик.както се вижда от броя на уебсайтовете, не само физически лица, но и компании и правителства също използват CMS.

Perlstyle Studio
Perlstyle Studio
https://perlstyle.com

1 comment

Comments are closed.